Megnyitotta kapuit a 36. Ócsai Kulturális Napok rendezvénysorozat

A 36. Ócsai Kulturális Napok rendezvénysorozatra nagyon sokan készültek településünkön, hetek, hónapok óta. Ma már jóval a megnyitó kezdete előtt sokan sürögtek-forogtak az Egressy Gábor Szabadidőközpontban, a fellépők utolsó próbájukat tartották, a termek már berendezve várták a közönséget. 

Késő délután a kamarateremben a játékkiállítás megnyitója zajlott. Rövid beszédet mondott Pappné Hajdú Katalin, az Ócsai Polgári Kulturális Egyesület elnöke, és Jarábik Klára, az Egressy Gábor Szabadidőközpont kulturális igazgatója. Bán Vivien által nagy átéléssel előadott Kosztolányi Dezső: Mostan színes tintákról álmodom című versét mindenki nagy odafigyeléssel hallgatta. Az ócsaiak ismét kitettek magukért; hiszen nagyon sok játék gyűlt össze régi könyvektől, társasjátékoktól kezdve a babákig és egy igazi működő kisvasút is kiállításra került. A felnőttek kellemes emlékeket idéző tárgyakat láthatnak, de biztos vagyok benne, hogy az ifjúság is rácsodálkozik a játékokra ahogy azt több kisgyermek is tette a megnyitón.

Ezt követően a színházteremben - némi csúszással, egy kis technikai malőr miatt - kezdetét vette a hivatalos megnyitó. Bukodi Károly polgármester úr, beszéde után a Küstörgő Néptánccsoport és az Ócsai Népdalkör közös elődadása következett, mellyel megalapozták a nézők jó hangulatát. Majd a Fiesta Táncklub lépett színpadra, akiknek a talpalávalót az Ócsai Fúvószenekar szolgáltatta, tovább fokozván a hangulatot. Az estet Mátyás Desirée balettáncos és Szalontai Eszter operaénekes műsora zárta, kik ráadást is adtak műsorukból. Ezt követően Jarábik Klára, az est háziasszonya ízelítőt adott a további napok széles skálán mozgó programjaiból. Lesznek különböző koncertek, előadások, kiállítások, beszélgetések, vasárnap pedig egész nap a gyermekek körül fog forogni. A szervezők szeretettel várnak mindenkit az idei Ócsai Kulturális Napok programjaira. 

Részletes programleírás az alábbi linkre kattintva érhető el: 36. Ócsai Kulturális Napok programja

 Megosztás

Programok

Bejelentkezés