Idegenforgalom

Elhelyezkedéséből adódóan Ócsa városában  számos lehetőség rejlik. Legyen az a szabadidő hasznos eltöltése, budapesti vagy környéki programok kiindulópontja, de akár egyházi szertartás helyszínéül is választhatjuk. Az idelátogatók számos lehetőség közül válogathatnak, ha fel akarják fedezni a környék látnivalóit. A különböző túraútvonalakon gyalogosan, illetve biciklivel, vagy ma már lóháton is megismerkedhetnek a környékkel. A Turjános érintetlen lápvilága és a Selyem-rét csodás mezői minden évszakban más és más arcukat mutatják. A várost körülölelő Ócsai Tájvédelmi Körzetnek köszönhetően a település terjeszkedése korlátozott, ezért a település külsőségeiben jobban megőrizte falusias jellegét.  Az Öregfaluban magasodó Műemléktemplom és a Tájház a skanzen eredeti építésű, felújított házaival felejthetetlen élményt nyújt, és hogy a szőlők szerelmesei is kedvet kapjanak, az Öreg-hegyi Pincék hűs mélye többféle bort rejt, amit a gazdák szívesen kínálnak az erre szomjazóknak.

Ócsa most ébredezik ezer éves álmából, nincs még minden sarkon szuvenír árus, éppen ezért egy nagyon emberközeli, barátságos település. A város nyitott az újdonságok és az idelátogatók felé. Számos városi rendezvény lehet célpontja az arra érdeklődőknek, például a Bor- és Pincefesztivál májusban, ill. a Szüreti Felvonulás ősszel.

Az erre járók, Ócsán megfeledkezhetnek a mindennapok gondjairól. A múzeumfaluban újra felfedezhetik egy régi, letűnt kor hangulatát, eszközeit, a tanösvények mentén élvezhetik a madarak megnyugtató énekét és a tiszta, friss levegőt, végül a nap zárásaként egy, a régmúltat idéző környezetben borozhat barátaival, ismerőseivel. Jöjjön, látogasson el hozzánk!

 

Megosztás

Programok

Bejelentkezés