Helyi viszályok? (javítva)

2013. március 15-én, Ócsán, az Egressy Gábor Szabadidőközpontban ünnepi beszédet mondott Bukodi Károly Polgármester Úr. Volt benne egy finom kitétel, miszerint ha az 1848-as márciusi ifjak időutazást tehetnének, és ma feltehetnénk nekik a kérdést (többek közt), hogy olyan sajtószabadságra gondoltak-e 12 pontjukban, mint ami most van, akkor Ők nem gondolták volna, hogy a sajtószabadság azt jelenti, hogy bárki bárhogyan mocskolódhat, besározhat másokat. Akkor, és ott sokan nem érthették ezen gondolatmenetet.

 

Másnap megjelent egy írás: http://ocsavaros.blogspot.hu/2013/03/nehany-kritikus-gondolat-demokraciarol.html

Folak Fodor László blogja nem első ízben nyitja ki azt a bizonyos bicskát (a blogban említett személyek zsebében). A fenti beszédnek és a blognak - annak korábbi írásához fűzött hozzászólásoknak - nyilvánvaló összefüggései vannak. Mindazonáltal nem gondolom, hogy nekem kell véleményezni ezt a nyilvánosság elé vitt "adok-kapok"-ot, nem is teszem!

A sajtószabadság nem jelentheti, és nem jelenti a korlátok nélküli mocskolódást. Ugyanakkor a szabad véleménynyilvánítás joga mindenkit megillet, ám amennyiben átlép egy bizonyos határt, jogi következményei lehetnek az egyénre nézve (akik pl. a kommentjeikben sértő hozzászólásokat tesznek). Ezt mindenkinek szem előtt kell tartania!


Fenti cikk 2013. március 18-án módosításra került (dőlt betűs zárójeles kiegészítések, és áthúzások), Folak részben alant olvasható és e-mail-ben érkezett kifogására (mivel nem áll szándékomban ilyen apróság miatt bíróságra rohangálni). Nem javítottam a "mocskolódhat, besározhat" szavakat, mivel ezek Bukodi Károly beszédében hangzottak el, nem az én számból származnak. Noha az impresszum szerint egyértelmű, hogy ki hoz nyilvánosságra az ÓcsaPortál.hu weboldalon bármilyen írást - külön megjelölés nélkül, szintén Folak kérésének megfelelően:

Ivánka Vince

Ui.: Viszály szó jelentése

Megosztás

Beküldve: 4 éve 9 hónapja Beküldte László #465
László profilkép
A Portál a 2010. évi CIV. törvény 1 § hatálya alá esik. A kifogásolt cikk alapján per indításának feltételei tárgyában a Pk 13. szám 1. pontjában olvasható, hogy helyreigazítási igényt az érvényesíthet akinek a személyéhez fűződő jogait megsértik. Ez nem Te vagy, hanem én.

Ezért kérem, hogy a helyreigazítást az Smtv 12 §-a, valamint a Polgári Perrendtartás 342. §-a alapján eszközöld.
Beküldve: 4 éve 9 hónapja Beküldte Ócsa város blogja #464
Ócsa város blogja profilkép
A mocskolódásról
Nagyon nem szerettem volna ezzel az egész mások által kitermelt üggyel foglalkozni, annak ellenére, hogy Bukodi Károly polgármester már az ünnepeket sem hagyja békésen lefolyni és a közbeszéd tárgyává teszi az egész szennyes műfajt.

Azonban nem tudok szó nélkül elmenni Ivánka Vince, Ócsa Portálon megjelent valótlan állításai okán az mellett, hogy valójában ki és miként mocskolja be a városi közéletet. Ivánka Vince portálja mint a jó hírek csatornája, aki ahol soha nem volt olvasható kritika, vagy negatív vélemény, most olyan útra tévelyedett mely rendkívül alantas mód szennyezi be mások személyes viszonyait.
Írásának Viszály volt a címe, amit aztán javított, de alapjában véve a mocskolódásról szól.
A szerző elmondása szerint az alapot Bukodi Károly ünnepi beszédébe szót személyes konfliktusának ábrázolása jelentette, mert hogy ez a megnyilvánulás nem méltó az emelkedett ünnepi hangulathoz, az azt körülövező légkörhöz.

Ez alapjában véve még rendben is van, csakhogy a Portálon nem erről értekezik, akkor, amikor az egész ünneprontást a Ócsa város blogjára tolja. Ivánka Vince nem azt írta, hogy ez a beszéd méltatlan volt, és azt sem fogalmazta meg, hogy ez furcsán hangzik a polgármester szájából. Nem Ő viszályról írt, bicskanyitogatásról, amit Folak blogja hoz ki az emberekből. Szó szerint ezt maga úgy fogalmazta meg, hogy Fodor László blogja nem első ízben nyitja ki azt a bizonyos bicskát . A fenti beszédnek és a nyilvánvaló összefüggései vannak. Mindazonáltal nem gondolom, hogy nekem kell véleményezni ezt a nyilvánosság elé vitt "adok-kapok"-ot, nem is teszem!

Nos kedves Vince, ezzel máris nyilvánosság elé tártál egy nem létező viszályt, amit lényegében magad generálsz az írásoddal. Ezt magad is részben beláttad, amikor az írásodat átszerkesztetted, de a lényegi és a hangulati, hangulatkeltő elemeken semmit nem változtattál.

Az általad a nagy nyilvánosság elé tárt írásban arra asszociálsz, hogy a blog viszályban van a polgármesterrel, aki ennek folytán mocskolódásról tesz bejelentést méltóságos ünnepi beszéd helyett. Én az Ő helyében az adott szituációban és a hátam mögötti viszonyokkal nem kevertem volna bele magánéleti és személyes problémákat, mert az nem ide tartozik és nem méltó az alkalomhoz. Igaz az sem volt méltó a polgármesterhez, mint közszereplőhöz, hogy a magánéletének egyik legbelsőségesebb elemét közterületre vigye. De hogy ebből kifolyólag a hangulatkeltést az Ócsa Portál ránk testálja, az legalább annyira szánalmas és bántó, mint az, hogy egy közszereplő tisztségéhez méltatlanul viselkedik.
A Ivánka Vince bicsaknyitogatós cikke azonban már valóban viszályt generál az összefogás, és a társadalmi problémák rendezése, a feszültségek kioltása helyett. Sajnos ezzel az írással az Ócsa Portál szerzője kihúzta a gyufát, ami félő, hogy már fékezhetetlenül lángot kelt.
Mert ahogy kifogásoljuk az írásba történő összekapcsolást, úgy máris a polgármesteri viszony, mint említett viszály kerül előtérbe. Mert mi az amire a Portál utal? Egy viszony, és annak mellékzöngéi, kihatásai. Csakhogy ehhez nekünk eddig semmi közünk nem volt. Még akkor sem, ha az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító helyi blog olvasói tábora már utalgatni kezdett erre. De ez a szóbeszéd nem okozott eddig konfliktust, vagy viszályt, mert a blog távoltartotta magát ettől. Nem kommentáltuk, nem írtunk róla és nem foglalkoztam vele személy szerint én sem. Még a blog írásai is elmaradtak, hogy elcsituljon a népi beszéd.

Ekkor erre a váratlan semmiből előkapja az általunk hanyagolt ügyet az Ócsa Portál és ránk tolja a balhét, mint valami elkövetőre megjelentetve és tévesen ábrázolva azt, hogy itt viszály van.
Tette ezt úgy a Portál, hogy annak szerző, tulajdonosi joggyakorlója tisztában volt már azzal, hogy mi zajlik a háttérben. Pontosan tudta és hallotta azt az esetet ami véget szájára kapta a közvélemény a város első emberét. Ezért visszás, mondhatni alantas dolog volt az Ócsa város blogját ebbe belekeverni és rossz színben feltüntetni. Ez valóban bicskanyitogató aljasság, mint ahogy egy, vagy két családot kipellengérezni az által, hogy erről beszélünk. Mert nem a blog követett el szentségtörést, és falusi portálosan fogalmazva nyittatta ki a bicskát, hanem a pont az, aki bárányként próbál tündökölni, miközben maga a farkas.

Ezért nehezményezi a blog és személy szerint magam is Ivánka Vince írását. Azért, mert nem a valóságot és nem a tényszerűséget tárja az olvasó elé, hanem összemos, hangulatot kelt és valótlanságot állít. Ezért volt az első reagálásom is a kabátlopás víziója.
Ezt követően tehát amennyiben a megjelenített cikk továbbra is fenntartja azon állítását, miszerint: "Folak Fodor László blogja nem első ízben nyitja ki azt a bizonyos bicskát (a blogban említett személyek zsebében). A fenti beszédnek és a blognak - annak korábbi írásához fűzött hozzászólásoknak - nyilvánvaló összefüggései vannak. Mindazonáltal nem gondolom, hogy nekem kell véleményezni ezt a nyilvánosság elé vitt "adok-kapok"-ot, nem is teszem!"
- úgy kénytelenek leszünk két dolgot megtenni.
Az egyik, hogy helyreigazítási kérelemmel élünk, a másik pedig ennek az írásnak ellensúlyozásaként és önmagunk ártatlanságának bizonyításaként feltárjuk azt az ügyvéd által előkészített kiigazítási szövegrészt, ami alapján felfedésre kerül, hogy a mocskolódás, vagy ahogy a Portál fogalmaz, bicskanyitogatás valódi kiváltója ki és mi.

Ez esetben az is előtérbe kerül, hogy az események elmélyítését valójában nem a blog váltotta ki.
Ne feledjük, mindez a reagálás az Ócsa Portál nyomán, az ott megjelentetett félrevezető írás kiváltására született, hiszen a blogunkat és annak egyik alakját keverte olyan eseménybe, amihez igazából semmi köze. Ezt a tényt mindenképpen szerettük volna egyértelműsíteni. Jelen bejegyzés ezért jött létre.
*
Beküldve: 4 éve 10 hónapja Beküldte László #463
László profilkép
Kedves Ivánka Vince!

Ha már nevesítve kabátlopási ügybe keversz és bicsaknyitogatásról beszélsz, akkor enged meg, hogy tudatosítsam veled, hogy a bloggal szemben semmiféle kifogás nem merült fel Bukodi Károly polgármester részéről. Erről nem csak ügyvédi irat, hanem annak tartalma is tanúskodik. Ami a szeretett polgármester urunkat zavarja, az nem más, mint a névtelen hozzászólások tartalma. Te, mint aki fórumot nyitottál a portálon, jól tudod és érzékeled, hogy mily nehéz a bejegyzéseket kordában tartani. Nem véletlen, hogy ezt a részt háttérbe szorítottad és leépítetted.
Az, hogy a blog olyan dolgokkal mer foglalkozni, amivel magad, vagy más nyilvánosan elérhető honlap nem foglalkozik, az nem csak egy kiállást jelent, hanem erényt is.
Szép dolog az együtt cimborálás, és a jó barátság, amit magam sem és a blog sem nélkülöz. Azonban ahhoz mégis csak pofa kell, hogy a teljesen jó önkormányzati laptopokat 30 saját maguk felvásárolják programostul, majd cserébe méregdrágán újakat vegyenek közpénzen, amihez újra megvásárolják azt a programot, amivel az előzőeket eladták. És ez csak a kezdet. Ma ennél sokkal többről van már szó.
Milliók mennek értelmetlen, hasztalan célokra, miközben a város stagnál. Az egyházi vezetőket sikerrel összeugrasztották, miközben a városvezetők önmagukkal vannak elfoglalva. Ez mind lehet a szavaid szerint bicskanyitogató, ahogy az is, hogy egy polgármesternek a családi tisztességért kell most küzdenie. És ebben nem Fodor László, vagy a Ócsa város blogja a bűnös. A blog ugyanis jól tudod, nem foglalkozott ezzel, vagy azzal az eseménnyel ami a szabadidő környékén történt. Még akkor sem, amikor sem ha a fél város vagy az ügyvédi átírat erről beszél
Szóval nekem ne tulajdoníts bicska nyitogatást akkor, amikor azt magad teszed ezzel a bejegyzéssel. Számodra elég lett volna az visszafogottság, amit eddig produkáltál, mert azzal előrébb jutsz, mint ezzel a provokatív konfrontációval.
Az OPKE titkáraként és a bizonyos körök honlapszerkesztőjeként nem kellene olyanba keverednek, ami a mások családi életét érinti. Amikor a blogról és annak összefüggéseiről papolsz, akkor tisztában vagy vele, hogy az ünnepi beszéd sajtó- és szólásszabadságbeli tartalmához kapcsolt mocskolódás szó mire utal?

Ha a bloggal bárkinek gondja van, akkor tegyen ellene. Ha a személyemmel van hasonlatos problémája, akkor szóljon nekem. Tudod a számom, és nem kell messze menni, hogy egymásra leljünk. Jól tudod én sem vagyok közszereplő, ahogy Te sem. Ezért nem hinném, hogy a megjelentetett soraidat itt, vagy a blog hasábjain kellene kioltanom, vagy helyre tennem.
A vélemény alkotta szabadság, a szabadosság nem jelenthet számodra sem piszkosodást. A különbség a névtelen bejegyzések és a vállalt dolgok között pont az, hogy mihez adjuk a nevünket és a személyünket. Te az írásodhoz nem adtad, nem vállaltad. Ezek után nem tudom, hogy miként vélekedjek rólad, mint emberről, vagy mint a bicskát hátulról előrántó személyről.

Különben írásod rossz, a címválasztása hibás, tartalma és emberábrázolása nem valós.
A "Helyi viszályok?" cím nem megfelelő, mert az nem vonatkozhat a blog, kontra önkormányzat, vagy Bukodi Károly személyére, hiszen míg az egyik a helyi hatalmi ágazat része, addig a másik egy szabadidős tevékenység. Viszály maximum az egyház és az önkormányzat közt lehet, ahogy van is. A blog, és a hivatal, vagy a polgármester közt ilyen nem áll fent. Ami pedig a kommentálás és konkretizálás nélküli polgármestertől átvett mocskolódást illeti, nem érvényesíthető a blog vonatkozásában.
Fodor László nevéhez meg abszolút nem kapcsolható, mert azt ezt tennéd, akkor a polgármesteri útra kényszerülnénk. Ezért mind az ebbéli képzelgést, összeomlást, mind a feltételezést, valamint a bicskanyitogatást is visszautasítom. Ezeknek a felvetéseknek, soraidnak, ahogy írod, valóban lehetnek következményei az egyénre nézve. Ezért kérlek, hogy tartsd be az alapvető normákat és követelményeket az eljövendő véleményformálásaid során.
Ezzel az ügyet nem is szélesítenem, és végül lezártnak tekinteném, ha magad is úgy véled. Csak arra kérlek, hogy az ilyen megalapozatlan kirohanásoktól, sértő mutogatásoktól a portálon akár név nélkül, akár Ivánka Vinceként is tartózkodj.

Üdvözlettel:
László

Programok

Bejelentkezés