Ebösszeírás településünkön is

Biztos mindenki olvasta már az Ócsai Kisbíró márciusi számát, melynek mellékleteként kézhez kaphatták az ebek összeírására szolgáló ívet. Az alábbiakban leközöljük a hivatali levelet.

 

Tisztelt Ebtartó!

Ócsa területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.
A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.
Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.
Tájékoztatásul jelezzük, hogy Ócsa Város Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.
Az ebösszeíró adatlap további példányai átvehetők a Polgármesteri Hivatalban, letölthetők a honlapról (az alábbi linken keresztül), illetve megtalálhatók az Ócsai Kisbíró március havi számában.

Ebenként KÜLÖN ADATLAPOT kell kitölteni és eljuttatni a Hivatal részére az alábbi módokon:
-  levélben postai úton (Cím: Ócsai Polgármesteri Hivatal: 2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2.), illetve
-  leadhatja személyesen a portásnál, vagy a portán elhelyezett adatlap gyűjtő dobozban

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2013. március 31.
FELHÍVJUK FIGYELMÜKET, HOGY AMENNYIBEN NEM TART EBET, AZ ADATLAP VÉGÉN SZEREPLŐ NYILATKOZATOT AKKOR IS KI KELL  TÖLTENIE!
Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy jogszabályváltozás miatt 2013. január 1-től négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni. Az eb transzponderrel történő megjelölése magában foglalja a transzponder árát, a beültetés díját és az adatbázisba való regisztráció díját.
 
dr. Molnár Csaba
aljegyző

Ócsa, 2013. március 5.

Forrás: www.ocsa.hu

Megosztás

Programok

Bejelentkezés